Geopol П'ятниця, 26.04.2024, 03:05
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Відвідувачі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Лічильник країн
Free counters!

Гороскоп
Loading...

Головна » 2012 » Травень » 24 » 24 травня - Європейський День Парків
11:01
24 травня - Європейський День Парків
Європейський День Парків був організований Федерацією ЄВРОПАРК (EUROPARC Federation) – європейською організацією, яка об'єднує природні території, що охороняються, в тридцяти шести європейських країнах. Проведений вперше в 1999 році, цей день тепер святкується щорічно по всій Європі 24 травня.

Дата святкування була вибрана не випадково - саме 24 травня 1909 року в Швеції був створений перший Європейський Національний Парк.

Сьогодні Європейський день парків символізує міжнародну солідарність територій, що охороняються. Свято організоване з метою підвищення ролі заповідних об’єктів Європи, а також для того, щоб викликати суспільну підтримку їх роботи.

Цього дня проводяться численні заходи на територіях і навколо природних парків, присвячені ушануванню природної краси Європи і її культурного надбання, висуваючи на перший план їх захист, як в даний час, так і в майбутньому.

Першим з українських заповідних об'єктів у 2001 році до складу Федерації природних і національних парків Європи був прийнятий регіональний ландшафтний парк „Меотида”, який визначений діючею моделлю в Британській програмі „Укріплення системи управління в національних парках України”. Також одним з перших в Україні до складу Федерації природних і національних парків Європи увійшов в 2003 році національний природний парк “Святі Гори”. Дані факти підтверджують цінність і унікальність природних комплексів зазначених парків для світової громадськості, створення яких визначене як значний внесок в справу збереження біологічної і ландшафтної різноманітності Європи. Європейський День Парків був організований Федерацією ЄВРОПАРК (EUROPARC Federation) – європейською організацією, яка об'єднує природні території, що охороняються, в тридцяти шести європейських країнах. Проведений вперше в 1999 році, цей день тепер святкується щорічно по всій Європі 24 травня.


http://bei-calendar.blogspot.com

Переглядів: 1337 | Додав: geopol | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Перекладач

Пошук

Форма входу

Погода

Myradio

Курс валют

Друзі сайту
Український стиль: Прикольні патріотичні футболки :: вишиванки :: подарункиРозважально-інформаційні портали населених пунктів України Інспекція держархбудконтролюГромадський сайт Каталог українських сайтівОфіційний веб-сайт Хустської міської ради

Календар

Архів записів

Copyright Geopol © 2024