Geopol П'ятниця, 29.03.2024, 02:50
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Відвідувачі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Лічильник країн
Free counters!

Гороскоп
Loading...

Головна » 2012 » Березень » 24 » Перехід на літній час
13:05
Перехід на літній час
Сьогодні в ніч з суботи, 24 березня, на неділю, 25 березня, переведенням стрілок годинників на годину вперед Україна все-таки перейде на літній час.

Згідно з постановою Кабінету міністрів, на території України 25 березня 2012 року о 3:00 за київським часом вводиться літній час переведенням годинникової стрілки на одну годину вперед.

Вперше перехід на літній час було проведено у Великобританії в 1908 році. Перехід на літній час проводиться в останню неділю березня.

Нагадаємо, раніше влада намагалася відмінити в Україні практику переведення годинників. 20 вересня 2011 року Верховна Рада прийняла постанову, згідно якої в Україні відмінявся перехід на зимовий час. Це рішення слідувало після відповідних законів у Росії та Білорусі, які відмовилися переходити на зимовий час.

Після цього облради західних областей, ряд міністерств і відомств, деякі вчені і політики закликали відмінити це рішення, мотивуючи тим, що майже вся територія України перебуває в другому часовому поясі. Більше того, в Закарпатті вирішили починати робочий день на годину пізніше.

Пізніше спікер парламенту Володимир Литвин визнав, що рішення про відмову від зимового часу було завчасним і непродуманим, а 18 жовтня 2011 року, народні депутати відмінили постанову, якою в Україні відмінявся перехід на зимовий час. Таким чином, Верховна рада відновила перехід на зимовий час. В кінці жовтня минулого року Україна перейшла на зимовий час.


Подробности

По материалам: Корреспондент
Переглядів: 634 | Додав: geopol | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Перекладач

Пошук

Форма входу

Погода

Myradio

Курс валют

Друзі сайту
Український стиль: Прикольні патріотичні футболки :: вишиванки :: подарункиРозважально-інформаційні портали населених пунктів України Інспекція держархбудконтролюГромадський сайт Каталог українських сайтівОфіційний веб-сайт Хустської міської ради

Календар

Архів записів

Copyright Geopol © 2024